Duras- Zoutleeuw- Duras

Een wandeling door het Vinne

Vorige week wandelden we naar Bokrijk. Deze week gingen we in de buurt bij Tanja wandelen. Tanja woont in Duras. Van bij haar uit kan je makkelijk naar het Vinne in Zoutleeuw wandelen. Het Vinne is een mooi domein met vijvers die uiteenlopende watervogels, kikkers en andere kleine vogeltjes en diertjes huisvesten.

Wat me wel opvalt is, dat overal doorheen de streek, op de beekjes eendjes te zien zijn. Het Vinne is doorkruist met mooie weggetjes en vlonders die de wandelaars de kans geven door de vijvers te trekken. Dit is juist zo mooi aan dit gebied.

Natuurlijk als je zo wandelt kom je ook de mooiste bloemen tegen. Jonge veulens staan bij mama merrie te grazen in de weiden die we tegenkomen. Koeien vinden het fijn na hun maaltijd er bij te gaan liggen om nog eens alles goed te herkauwen, en zo doet ook baby kalfje het na. In Ă©Ă©n weide leek het wel een “veulen- crĂŞche”. Een uitgeholde boom langs de weg bracht Jerry op het idee om weer eens iets gek te doen. Toch niet zo gek als je de mooie foto’s bekijkt die we hierdoor hebben kunnen maken.

Tanja had de weg zo uitgestippeld zodat we ook de mooie gebouwen in Zoutleeuw zouden kunnen zien. En het was de moeite… de kerk, het hopital, het gemeentehuis, de kunstacademie… zelfs een park of een kapelletje trekt mijn aandacht.

Met deze wandeling heeft Tanja weer even getoond dat ze de streek door en door kent en weet waar ze ons mee kan boeien. Op naar de volgende wandeling….

p.s. volg ook de blog van Tanja voor meer foto’s en boeiende verhalen. https://wa-as1.blogspot.com/2019/05/kiewit-bokrijk.html?m=1

One thought on “Duras- Zoutleeuw- Duras

Leave a comment